Datum och tid
2024-11-25 kl. 17:00
Plats
Gastronomisk Kalender 2025
MÅNDAG DEN 25 november kl. 15.30-17.00
Plats: Vinkällaren Grappe, Grevgatan 5
Vännerna hälsas välkomna till presentation av 2025 års Gastronomisk Kalender. Gastronomiska Akademiens årsbok.
Temat för 2025 är ”Minnenas skafferi”
Gastronomisk kalender är en unik publikation, i vilken man under 65 års tid kunnat ta del av alla tänkbara aspekter på måltidsupplevelser. Under åren har kalendern publicerat mer än ett tusen bidrag från kulturpersonligheter, skådespelare, forskare, krögare, lantbrukare, sommelierer, författare och journalister, som på skilda sätt kåserat, filosoferat eller förmedlat sina kunskaper och sina upplevelser.
Årets kalender är en djupdykning i annalerna. Här återberättas historier om gamla original i gastronomins värld och här finns receptklassiker från finkrogen på Rivieran till stadshotellet i Grönköping. Och historiens första massiva franska diktepos om gastronomins uppkomst från 1804 bjudes i svensk rimmad form.
Professor emeritus Stephan Rössner är bokens redaktör. Till hjälp i redaktionskommittén har han Charlotte Birnbaum, Karsten Thurfjell, Christina Möller, Niklas Rådström och Martin Lind, alla erfarna gastronomer. Och i den s k bakvagnen avporträtteras alla akademiens lysande pristagare.
Under eftermiddagen kommer Charlotte Birnbaum, Stephan Rössner och Karsten Thurfjell att presentera Kalendern.
Under presentationen serveras Glögg, grönmögelcheesecake, paprikasallad och praliner. Allt komponerat och tillagat av Stephan Rössner
Trevlig läsning tillönskas av huvudredaktören Stephan Rössner
Det är uppenbart att 2025 blir ett riktigt gott år!
PS! Kalendern finns att avhämta i samband med presentationen. DS
Välommen!