Ordföranden har ordet

Bästa Gastronomiska Vänner!

Matåret 2022 går mot sitt slut.

Det har varit ett par märkliga år, där vi fått använda rikliga mått av kreativitet och  god vilja för att  få  till  matglädje och gemenskap så som vi önskar.  Men  när vi ser tillbaka finns det trots allt många tillfällen att  glädjas åt och vara  stolta över. 

Nu är  det  dags att säga God Jul och se fram emot ett Gott Nytt  Matår 2023. Förhoppningsvis blir det ett år  som bjuder på nya tankar och nya möjligheter till gemenskap och trivsel kring mat och dryck. 

Kanske är gemenskap ordet som är hemligheten för det nya  matåret. Gemenskapen kring matbordet betyder ju faktiskt mer än alla läckerheter och  allt  överflöd på fat och i glas.  Matens samlande betydelse för  familj, släktingar och vänner kan inte överskattas. På flera sätt.  Ett kalas där alla får vara med och bidra får flera  dimensioner.  Det är roligt att bli generöst bjuden, men  ännu härligare att vara med och bjuda, bidra med sina bästa idéer och låta alla smaka. 

Knytkalas kan bli årets matord. Ett knep som kan hjälpa till att töja lite på både pengar och ork. Det är roligt att tänka  annorlunda och det blir inte mindre gott.

Det handlar om att på ett omsorgsfullt sätt planera för matlagningen.  Inte handla för mycket utan välja sånt som  är  gott och  går  åt. 

Gastronomi kan ha många ansikten.

Nu önskar jag er alla en härlig julhelg med tid att njuta och gemenskap att  vila i.

Laga lagom mycket mat och njut tillsammans så ser vi fram mot ett nytt år när vi får  träffas igen kring våra stora intressen. 

Christina Möller/styrelsen
Ordförande
e-postadress: moller.christina43@gmail.com