MÖTE MED GASTRONOMISKA FORSKARE

TISDAG DEN 16 NOVEMBER kl. 16.00 – 20.00

Plats: Kungl. Skogs-och Lantbruksakademien, Drottninggatan 95 B, Stockholm

Den Gastronomiska stiftelsen utlyser varje år stipendier inom ämnet Gastronomi.

I flera år har Vännerna haft den exklusiva förmånen att få träffa gastronomiska forskare på Kungl. Skogs- & Lantbruksakademien. I år får vi möta 2020 och 2021 års stipendiater.

Temat år 2020 var ”Dryckers roll i gastronomin”
Matilda Marschall, Umeå ” Bland vinkylskåp och matkällare. Dryckesförvaring som ingång till hemma gastronomin”.
Julia Carrillo, Umeå ”Dryckers roll i gastronomin”
Henrik Scander, Örebro ”Gastronomiska dryckesupplevelser, så förbättrar vi svenska folkets måltidsmönster”

Temat år 2021 var ”Gastronomi som konstart”
Jonas Bååth, Växjö ”Avsmakningsmenyn, gastronomi mellan allkonstverk och spektakel”.
Joachim Sundquist, Umeå ”Att porträttera en plats med spisen som staffli-måltiden i väglöst land”

Karsten Thurfjell, producent och kulturredaktör på Sveriges Radio, är moderator.

Efter föreläsningarna avslutar vi med en älggryta och en äppelefterrätt i KSLAs vackra källarvalv.