Aktuellt

Mästerkocken Markus på Tegelbacken!

Mitt på Tegelbacken ligger en pärla till restaurang med Markus Aujalay som krögare och den 26 mars är vi från Vännerna välkomna till en riktigt härlig vårlig matupplevelse!Köket är svenskt-franskt och vi kommer att bli serverade tre mellanrätter och en dessert. Menyn är just nu …

Läs mer

Exklusiv matresa till Slussens Pensionat på Orust i 8-9 maj

I det vackra Bohuslän ligger Västkustens pärla, Slussens Pensionat, där David Lundqvist, Årets Kock 2018, är kock och delägare. David har tagit fram en exklusiv måltid speciellt komponerad för Vänföreningen. Utöver middag kommer Adriaan van de Plasse och föreläser om ”Ostron & Havets läckerhet” Läs …

Läs mer

Bli expert på Gin!

Och inte vilken gin som helst utan världens mest prisbelönta gin, nämligen Hernö Gin! Nyfiken på gin? Mängden ginsorter exploderar och inte minst svenskt gin, som nu väcker stor och berättigad uppmärksamhet både här hemma och i världen. Läs mer och anmäl dig

Lyxlunch med Myllymäki till budgetpris

Nåja, vad som är budgetpris kan alltid diskuteras. Men det är definitivt lägre än på tvåstjärniga Aira på Djurgården. Hur som helst är du välkommen till en fantastisk lunch med Tommy Myllymäki i klassiska Bobergs matsal (högst upp i NK). Vi avnjuter en läcker tvårätters …

Läs mer

TASTE magazine Nr 2, 2023

Alltid lika glad. Hade nöjet att för drygt 20 år sedan arbeta i ett av planetens något varmare länder. På vintern var det varmt med någon enstaka regnskur för att på våren gå mot ännu varmare väder som till sommaren byttes till bokstavligt talat ökenvärme. …

Läs mer

TASTE magazine Nr 1, 2023

Ibland är det enkla gott nog. Efter en lång mörk höst och vinter är man ett ganska lätt offer för allehanda vårkänslor. För egen del är de rätt sansade och bygger mest på iakttagelser i naturen. En flock återvändande tofsvipor på fältet, en snödroppe eller …

Läs mer

Christina Möller Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio

Ordföranden har ordet

Bästa Gastronomiska Vänner! Välkommen till höstens aktiviteter med Vännerna. Vi planerar att under hösten/vintern erbjuda en rad intressanta och välsmakande möten. Ostron på Melanders, 22 oktNils Molinder guidar oss bland många ostronsorter. Nils har skrivit fyra nya böcker skaldjur, fisk, ostron och sill och strömming …

Läs mer

TASTE magazine Nr 4, 2022

Odlingens ironi… I år växer det ett veritabelt hav av gröna ärtor precis utanför staketet runt den södra delen av redaktionen. Det är lite av en premiär för vår granne som nu blivit godkänd för denna som vi förstår lite mer ömtåliga gröda. Det var …

Läs mer

SAMTAL MED SILVERMEDALJÖREN LISA LEMKE

Möt Gastronomiska Akademiens Silvermedaljör i ett samtal med Ingela Stenson på Youtube Ung halländsk matprofil –  tevekock, kokboksförfattare och föreläsare. Lisa har medverkat i TV- programmen Historieätarna, Sommarkväll, Grillmästarna, Sverigeresan, Mitt Kök och varit programledare i ”Timjan, tupp och tårta” 2018 och 2019. Startade för …

Läs mer

Europeisk-, Nordisk- och Svensk gastronomis bakgrund och framväxt

Cajsa Warg fyller 318 år!

Kära vänner med gastronomi i fokus, Med anledning av födelsedagen bjuder Cajsa Warg Akademien in till ett webbinarium om, Europeisk-, Nordisk- och Svensk gastronomis bakgrund och framväxt, den 23 mars 2021, kl. 17:00 – 18:00 via akademiens Youtube-kanal, https://youtu.be/UIvqQnXIFXQ. Cajsa Warg Akademien är en regional …

Läs mer