Datum och tid
2023-10-18
Plats
MÖTE MED GASTRONOMISKA FORSKARE
I flera år har Vännerna haft förmånen att få träffa gastronomiska forskare
på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien.
I år har vi forskaren Henrik Scander, Restaurang-och Hotellhögskolan vid Örebro Universitet på plats.
Titeln för Henrik Scanders presentationen är: Sommelierens estetiska hantverk.
Dessutom kommer Bengt Fagrell, professor emeritus. att tala över det aktuella ämnet: Dricker svenskarna för mycket? Är vi alla alkoholister?
Karsten Thurfjell, f.d. redaktör på Sveriges Radio, talar om Sveriges nya landskapsmåltider.
Christina Möller informerar om juryarbetet i samband med Årets Måltidslitteratur 2023.
Efter föreläsningarna avslutade vi med en måltid med Höstens viltgryta och äppelefterrätt med vaniljsås i KSLA:s vackra källarvalv. Pris/medlem 390 kr, gäst 475 kr exkl. drycker.