MÅNDAG DEN 20 november kl. 16.00-17.30
Plats: Vinkällaren Grappe, Grevgatan 5
Vännerna hälsas välkomna till presentation av 2024 års Gastronomisk Kalender
Gastronomiska Akademiens årsbok har åter utkommit- med unika 64 år i följd. Temat är ”Måltiden i framtiden” och innehållet en spännande blandning av forskning, existentialistiska betraktelser och futuristiska spekulationer.
Mat i rymden och på jorden, vettig gastronomi och sanslöst flum, dryckeskultur, modedieter och sunda vanor i en spännande blandning. Akademiens ledamöter medverkar med en rad bidrag bl a med Charlotte Birnbaum om skönhetens cirkel, Martin Lind om människan i världen, Birgitta Svendén om Bayreuth-utspisning, Martin Ingvar om hållbarhet och Gunilla Englund om maten, tekniken och framtiden.
Karsten Thurfjell tillsammans med huvudredaktören Stephan Rössner serverar bl a en massiv versifierad uppföljare av den franska gastronomins pionjär Joseph Berchoux epos om lantjunkaren tankar inför måltiden. Det bjuds än mera poesi och i år är till och med förordet rimmat.
Och i den s k bakvagnen avporträtteras alla akademiens lysande pristagare.
Under presentationen serveras 1 glas vin med tilltugg komponerade av Stefan Rössner
Trevlig läsning tillönskas av huvudredaktören Stephan Rössner
Det är uppenbart att 2024 blir ett riktigt gott år!
Charlotte Birnbaum Stephan Rössner
Utöver detta axplock medverkar ett flertal andra kända matprofiler från hela riket för att belysa den gastronomiska konstartens betydelse för vårt välbefinnande.