TASTE magazine Nr 1, 2023

Ibland är det enkla gott nog.

Efter en lång mörk höst och vinter är man ett ganska lätt offer för allehanda vårkänslor. För egen del är de rätt sansade och bygger mest på iakttagelser i naturen. En flock återvändande tofsvipor på fältet, en snödroppe eller en koltrast som sjunger i päronträdets topp. Ibland är det enkla gott nog och effekten densamma, man blir glad.

För oss på redaktionen jobbar vi lite efter samma modell och just nu är det årets första nummer av TASTE som gör oss glada. Förutom koltrasten då, och snödroppen. Det här numret är ett av de två under året där våra samarbetspartners får vila en smula. Som vanligt bjuder vi på en sedvanligt god blandning av det mesta. Vi lär oss om våra nya landskapsmåltider och går på ostmässan i Stockholm. Under hösten gjorde vi ett besök på Sydkusten at Pillehill, så långt söder man kan komma i landet vilket vi så klart vill berätta om. Redaktionsbilen har också styrt mot Spikens fiskehamn i Vänern för att lära oss mer om löjrom. Om vad passar förresten inte bättre till löjrom än ett riktigt gott mousserande vin? Vi tar där en titt på engelska bubblande drycker som ett exempel på vad vi inom en inte allt för lång tid, hoppas vi, också kan få uppleva här hemma i Sverige. Året 2023 är också Stockholm utsett till Europas Capital of Gastronomy vilket vi förstås inte kan låta passera obemärkt. Till allt detta lägger vi som vanligt intressanta nyheter och en avslutande krönika. Tja, vad ska man säga? Ibland är det enkla som ett nytt nummer av TASTE gott nog. 

Carl Wachtmeister
Chefredaktör

Länk till årets första nummer av TASTE Magazine:
TASTE Magazine – 2023 nummer 1