TASTE magazine Nr 2, 2023

Alltid lika glad.

Hade nöjet att för drygt 20 år sedan arbeta i ett av planetens något varmare länder. På vintern var det varmt med någon enstaka regnskur för att på våren gå mot ännu varmare väder som till sommaren byttes till bokstavligt talat ökenvärme. När sedan hösten kom blev det så smått uthärdligt igen för att ånyo under vintern bara vara varmt.

Tillbringade dryg två år i sagda land där vädret skiftande från bara varmt till jättevarmt, alltid sol och ibland sandstormar. Om inte förr lärde jag mig då uppskatta vårt nordiska klimat och inte minst våra årstider. Även om jag inte har något emot att årstiden för tillfället fortsätter, är jag alltid lika ivrig över att det blir lite ombyte och det mer än bara varmt och jättevarmt.

Just nu har snön försvunnit från Skåne och tjälen börjat gå ur jorden. Hushållet är inne i sin planeringsfas för vad som ska planteras och sås till den nya köksträdgården. Riktigt kul och det finns alla möjligheter att ”nörda” ner sig ordentligt. För oss som gillar gastronomi i alla dess former är våra årstider också en källa till allmän glädje. Nu snart stundar vårens primörer och även i det vilda.

Jag är fullt redo att plocka nässlor och framför allt min nya vurm, ramslök. Har bara en enda position sparad i min mobil förresten, det hemliga ramslöksstället. Det är lite som det där kantarelleller fiskestället som aldrig avslöjas till någon, någonsin, förutom möjligtvis i samband med arvsskiften.

I det här numret av TASTE har vi åkt på tur till Värmland. Det blir lite av en tvåstegsraket där en del också sparas till nästa nummer. Här besöker vi Wermlands Brygghus i Kristinehamn och Nordmarkens Destilleri i Holmedal. Vi tittar också lite på lax och sill till påskbordet plus som alltid intressanta nyheter och bidrag från våra samarbetspartners. Förhoppningsvis något som ska passa alla läsare. TASTE är där lite som våra årstider, det spelar egentligen ingen roll vilket nummer det gäller, man blir alltid lika glad när det kommer. Varje nummer har som årstiderna sitt unika innehåll och bra är väl det.

Carl Wachtmeister
Chefredaktör

Länk till årets andra nummer av TASTE Magazine:
TASTE Magazine – 2023 nummer 2