Gastronomisk kalender 2022

Vännerna
06
dec

Datum och tid

2021-12-06 kl. 15:00 - 16:30

Plats

Vinkällare Grappe, Grevgatan 5

Arrangör

Vännerna
Pris: 100 kr för medlem, gäster 125 kr

MÅNDAG DEN 6 DECEMBER

Vännerna hälsas välkomna till årets sista aktivitet

MÅNDAG DEN 6 DECEMBER kl. 15.00-16.30 på Vinkällaren Grappe, Grevgatan 5, Stockholm
Den nya utgåvan av Gastronomisk kalender, den sextioandra i ordningen, presenteras av Stephan Rössner och ytterligare några författare.
Gastronomisk kalenderns tema ”Måltiden som konstart” bjuder en sedvanlig buffé av läsbara läckerheter. Från de tre högskolorna med gastronomisk inriktning, nämligen Umeå, Örebro och Kristianstad kommer profilerade bidrag. Att vi börjar ”hemestra” visar sig till och med sätta spår i våra lokala matupplevelser. Skönhetsupplevelser vid matbordet får en betraktelse av Erika Lagerbielke och servettkostens betydelse beskrivs av Charlotte Birnbaum. Alla tiders grand old man i kokkonsten, Björn Halling avporträtteras utförligt av Stephan Rössner och korvens väg in i finrummet beskrivs av Jan Scherman. Representationens betydelse för matkonstens upprätthållande diskuteras engagerat av Magnus Gröntoft med flera och i förlängning därav redovisas en genomgång av majestätisk gastronomi under decennier av Stephan Rössner.
Därtill samtalar Charlotte Birnbaum och Christina Möller med Tommy Myllymäki om framgångssagan Aira på Biskopsudden.

Utöver detta axplock medverkar ett flertal andra kända matprofiler från hela riket för att belysa den gastronomiska konstartens betydelse för vårt välbefinnande.

Dela med dina vänner