Datum och tid
Plats
Arrangör
SÖNDAG DEN 3 APRIL 2022 kl. 12.00 hålls Gastronomiska Akademiens sedvanliga belöningsutdelning med efterföljande lätt måltid i Riddarhuset, Riddarhustorget 10, Stockholm.
I detta privatpalats, ägt av svensk adel och en av Europas vackraste byggnader, inleds prisutdelningen i Riddarhussalen. I salen hänger ca 2 300 adelssköldar, konstverk med var sin berättelse.
Gastronomiska Akademiens belöningar, guldmedalj, silvermedalj, guldpenna och diplom delas ut i närvaro av Gastronomiska Akademiens ledamöter i den vackra Riddarhussalen. Belöningar för 2020 och 2021 delas ut i år då vi inte kunnat samlas förra året på grund av rådande pandemi. Karsten Thurfjell, tallrik nummer 4 i Gastronomiska Akademien kommer att intervjua som traditionen bjuder belöningsmottagarna.
Efter prisutdelningen serveras två smörrebröd ett med rökt lax, pocherat ägg och fänkål och sparriskrudité, och ett med rostbiff, curryremoulade, friterad purjolök och krasse samt ett glas vin eller alkoholfritt alternativ.
Nu hoppas vi att många kan komma och fira belöningsmottagarna vid detta unika tillfälle!
Pris: 435 kr, medlemmar, gäster 500 kr
Bildkälla: ”Riddarhuset ou Palais de la Noblesse, Gamla Stan, Stockholm, Suède.” by byb64 is marked with CC BY-NC-SA 2.0.