Matnyttiga kunskaper- i teori och vid spisen 

Matnyttiga kunskaper- i teori och vid spisen 
21
feb
-
21
feb

Datum och tid

2024-02-21 16:00
2024-02-21  22:00
Pris: 1 500 kr/person

Vännerna är varmt välkomna till en matlagningskväll i februari hos professor Stephan Rössner och hustru Britta
i deras kök i Äppelviken

Matlagningskurser finns det många, men Stephan Rössner har inte bara skrivit en uppsjö kokböcker utan är också en engagerad föreläsare, som berättar roligt och informativt om gastronomi, kost, livsstil och hälsa. Han borde veta vad han talar om som en av de få ledamöterna av både Gastronomiska Akademien och Måltidsakademien.

Program:

  • Vänligen passa starttiden 16.00, så vi kommer igång med mousserande vin och tilltugg till en uppstartsföreläsning. Fyra grupper arbetar sedan i köket med var sin rätt. Tidsåtgång till c:a 21.30-22.00 beroende på köksflit och frågeiver. Frågestund, matprat och diskussioner under kvällens gång
  • Om allergier- ge besked!
  • Mousserande vin med tilltugg och en uppstartsdiskussion om alla nya mat trender.
  • Av säkerhetsskäl: Inneskor, inga strumpläster att halka runt i! Anpassad klädsel att kunna köksjobba i. Förkläden tillhandahålles
  • Fortsättning i köket, där deltagarna gruppvis får tillaga en fyra rätters middag med spännande och något annorlunda ingredienser.
  • Gemensam måltid, där grupperna får redovisa sina resultat vid spisen och matdiskussionerna fortsätter.
  • Vi dricker goda viner till rätterna
  • Alla får med sig den signerade boken Bantardoktorn rockar fett. Recepten för de ingående rätterna medföljer nedskalade till fyra personer. Det blir en rotfruktssoppa med smördegsvåffla, en laxdolme med diverse kålgarnityr, ostar med olika tillbehör och en fruktdessert med kinuski. Kaffe och chokladbit efteråt som färdkost

Tider:

21 februari med start 16.00

Deltagarantalet är begränsat till 12 per tillfälle,så ”först till kvarn” gäller!

Dela med dina vänner