Datum och tid
Plats
I flera år har Vännerna haft förmånen att få träffa gastronomiska forskare
på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien.
I år har två forskare Eva Maria Jernsand, Göteborgs Universitet och Sandhiya Goolaup Linnéuniversitet i Växjö erhållit stipendium från Gastronomiska Akademiens Stiftelse.
Titeln för Eva Marie Jernsands, presentationen är: Scary seafood-hållbar sjömat som upplevelsekoncept samt Sandhiya Goolaups, vars titel är: The Transformative Nature of Food Experiences.
Den senare föreläsningen sker på engelska.
Karsten Thurfjell, producent och redaktör på Sveriges Radio, talar om Stockholm Europas Gastronomiska Huvudstad 2023 och Sveriges nya landskapsmåltider.
Christina Möller informerar om juryarbetet i samband med Årets Måltidslitteratur 2022.
Efter föreläsningarna avslutade vi med en måltid med Höstens viltgryta och stekta äpplen med vaniljsås i KSLA:s vackra källarvalv. Pris/person 390 kr inkl. vin och alkoholfria drycker.