Ordföranden har ordet

Bästa Gastronomiska Vänner!

Hösten är underbar ur ett råvaruperspektiv.

Grönsaker, kålsorter, rotfrukter, vinterpotatis. Svensk frukt, tänk Viktoriaplommon, äpplen och päron. Härliga bär. Nypon och slånbär.

Viltkött från höstens jakt. Varför inte prova vildsvin? I Årets Kock-finalen var en av utmaningarna att tillreda en vildsvinskarré och presentera köttet tillsammans med en god sås på en tallrik. På en tallrik bredvid tillbehör, där kantarell måste ingå. Vildsvinskött behöver bli tillgängligt för oss  vanliga konsumenter så att vi kan äta mer av det. Vildsvinsstammen är för stor, och köttet är gott!

En annan bra sak med hösten är att vi startar med vår verksamhet igen.

I många år har Ni Vänner efterfrågat kreativ matlagning. Nu kan vi erbjuda sådana tillfällen hemma hos akademiledamoten Stephan Rössner. Det blir matlagning, måltid och föreläsning av Stephan. Han är mycket kunnig och underhållande och har inte för inte medverkat i Kulturhuset Stadsteaterns Soppteater.

Det blir tredje gången gillt som vi erbjuder en restaurangkväll hos Paul Taylor Lanthandel i Sundbyberg. Paul kommer att ta emot oss och berätta om sin matutveckling och sina restauranger. Vi äter förstås en måltid tillsammans.

Gastronomisk Kalender 2022 med temat ”Måltiden som konstart” kommer, som traditionen bjuder, att presenteras för Vännerna i första halvan av november.

Hösten avslutas med ett besök hos ostmästare Thomas Karlsson på Östermalmshallen. Vi får lära oss om julens ostar, smaka på dem och drycker därtill.

Under hösten kommer vi säkert att få erbjudanden från oss närstående föreningar som har spännande arrangemang som de gärna vill dela med oss. Vi återkommer om detta på hemsidan.

Varmt välkomna till våra arrangemang och glöm inte att gå in på hemsidan för aktuell information

Jag längtar efter att få se er igen!

Höstliga hälsningar

Christina Möller
Ordförande
e-postadress: moller.christina43@gmail.com