Ordföranden har ordet

Bästa Gastronomiska Vänner!

Nu är den vackra hösten här! Styrelsen har naturligtvis ett program för hösten men vi kan ännu inte presentera detta då vi ännu inte vet hur vi kan genomföra programmet..

Nästa vecka är Årets Kock-veckan. I år tävlar kockarna men på ett litet annorlunda sätt. Vännerna är välkomna till att deltaga i branschseminarier ledda av Per Schlingmann.

Årets Kock, finalen i SM i professionell matlagning sker torsdagen den 17 september i Annexet, Stockholm. Tävlingen genomförs i år som ett digitalt event. Anmälningar till seminarierna Årets Kock Talks ledda av Per Schlingmann och till Årets Kocktävlingen görs på www.aretskock.se allt är kostnadsfritt. Dessutom kommer en livesändning av Årets Kocktävlingen på TV 4 play fredag den 17 september. Värdar för tävlingen är Tareq Taylor och Tea Malmegård.

Alla Vänner är varmt välkomna att följa seminarierna och tävlingen hälsar Andreas Stenberg, vd Årets kock

Som traditionen bjuder hälsas alla Vänner välkomna att föreslå belöningsmottagare till Gastronomiska Akademiens prisfest i januari 2021.

En guldmedalj delas ut till en välförtjänt kock eller matpersonlighet

Silvermedalj delas ut ex. till en framstående forskare, bagare eller konditor

Guldpenna delas ut till en skribent inom gastronomiområdet.

Ett antal diplom delas ut till råvaruproducenter från hela Sverige.

Genom åren har Vännerna haft stor påverkan på urvalet av pristagare, låt oss hålla i det! Förslagen skall sändas till kansliet senast den 30 september: vannerna@telia.com

Programmet för resten av året ber jag att få återkomma till, ta det som rutin i dessa tider att besöka hemsidan ett par ggr i veckan så att du inte missar någon aktivitet.

Christina Möller
Ordförande
e-postadress: moller.christina43@gmail.com