TASTE magazine Nr 2, 2022

Våren kommer ändå!

Knappt har vi lämnat pandemin innan vi kastas in i nästa hemskhet, kriget i Ukraina. Där Covid tidigare dominerade är det nu bomber och våld. Till saken hör att närheten till kriget gör sitt till, det blir svårt att blunda för det. Man får också anledning till att fundera på hur vi har det själva, att inte ta någonting för givet. Även att fundera på vår egen livsmedelsproduktion och försörjning.

På det området finns en hel del att göra för att åter få upp volymerna. Tur då att vi har en fantastisk kompetents och vilja i landet som grund att bygga på, det är något vi upplever överallt under våra resor i riket.

I det här numret har det slumpat sig så att det blivit lite av ett temanummer Gotland. Effektiva som vi är i sedvanlig ordning utnyttjade vi tiden under novembers redaktionsresa till sagda ö maximalt. Ta det lugnt fick vi göra på båten hem. Det innebär att vi på kort tid fick en stor variation av upplevelser — Långmyre Vineri, Majstre, Tjelderviks Gård, Boge Bränneri och några till. Har ni inte åkt till Gotland som gastronomiskt resmål är det dags nu. Och det finns ingen anledning till att begränsa sig till sommaren, ön finns där hela året. Som vanligt också nyheter och intressant läsning från våra samarbetspartners.

Om vi avslutningsvis tar oss lyxen att bortse från allt elände stundar en fantastisk tid för oss matälskare. Vårens primörer är inte långt borta och för den del av redaktionen som bor i Skåne har redan ramslöken börjat titta upp. Om än i skrivande stund genom ett tunt lager snö. Den första sparrisen är inte heller långt borta och innan man vet ordet av är den första nypotatisen upptagen. Våren känns alltid lika rätt. Med ovan ord passar vi på att önska alla våra läsare en i alla avseenden god läsning och på återseende i juni. Och om ni någon gång tvivlar mitt i allt elände, kom ihåg att våren alltid kommer ändå…

Carl Wachtmeister
Chefredaktör

Hyperlänkar:
TASTE Magazine – 2022 nummer 2