TASTE magazine Nr 5, 2022

Favoriten är här igen!

Hösten är en av mina absoluta favorittider på året. Det är skördetid, naturen skiftar färg, luften blir kallare och höstrusket infinner sig. Man får också flytta in igen efter en sommar ute och där öka mys- och trivselfaktorn med brasor och annat trevligt.

Plus så klart höstens alla smaker från såväl mat som dryck. Det är en lyx med tydliga årstider som skiljer sig från varandra. Jag tillbringade tidigare i min karriär ett par år i ett land i mellanöstern där det finns en hel del öken. Där var det jättevarmt på sommaren, mycket varmt vår och höst för att vara bara varmt på vintern. Då ökade längtan ganska ordentligt efter våra svenska årstider. Nu uppskattar jag alla tider på året, alla har sin tjusning och hösten är en av dem. Snart kommer jag här i Taste mest sannolikt också hylla såväl vinter, vår som sommar. Men det bjuder jag på, det är det värt. 

I det här vårt höst- och tillika oktobernummer av Taste Magazine bjuder vi på en sedvanligt blandad kompott. Aktuella nyheter tillsammans med intressanta bidrag från våra många samarbetspartners blandat med allehanda artiklar. När det gäller de senare, artiklarna alltså, har vi den här gången ett visst fokus på baljväxter. Vi besöker skånska Bjuv med företagen Foodhills som producerar gröna ärtor och GroPro med proteinkoncentrat från ärtor som specialitet. Vi skriver också om Bjuv som ett spännande kluster för livsmedelsindustrin.

Årstiden till ära lär vi oss också om kanelbullens uppkomst och utveckling plus gör ett besök på viltmatsdagen. Något för alla alltså, precis som det ska vara. Vi på redaktionen önskar alla en i alla avseenden god höstläsning.

Carl Wachtmeister
Chefredaktör

Länk till årets femte nummer av TASTE Magazine:
TASTE Magazine – 2022 nummer 5