TASTE magazine Nr 6, 2022

Att vända blad.

Så här i slutet på året brukar man ju inte sällan passa på att blicka såväl framåt som bakåt i tiden, på allt som hänt och allt man hoppas och planerar ska hända. När det gäller framåt kan man också använda lite mer analoga ordval som att vända blad, börja på en ny eller oskriven sida eller varför inte ett blankt blad.

Och även om de alla för tankarna till papper passar de bra för oss också, även om vi är digitala. Vi har ju trots allt en blädderfunktion, med tillhörande ljudeffekt.

Om vi inleder med att titta i backspegeln kan vi med råge konstatera att vi haft ett mycket lärorikt och intressant år på TASTE. Bland annat har vi lärt oss om linderödsgrisen, sparris och variationer på hur man odlar och vad man kan göra med och av svenska ärtor. Vi har varit en sväng på Gotland och besökt Majstregården, Tjelderviks Gård, Långmyre Vineri och Boge Bränneri. Inne på området drycker har vi också gästat Mackmyra, Tevsjö Destilleri, skrivit om svenskt rosevin och besökt Spritmuséum. Vi har också skrivit om cigarrer, och med tanke på vårt Sverigefokus, något som kröntes med en artikel om svenska och tillika gotländska Tektor Cigars. Andra svenska institutioner vi haft med är bland annat Hotell Knaust i Sundsvall och den svenska kanelbullen. För den som har byggplaner har vi kunnat berätta om en lysande golvlucka till den nya vinkällaren plus skrivit om vodkan Black Cow, en dryck vi ska erkänna inte är svensk men som vi tycker borde ha varit det. Som grädde på det mos som utgörs av våra artiklar har vi också haft med blandade krönikor och kåserier toppat med uppskattade bidrag från alla våra ambitiösa samarbetspartners. Ungefär så har vårt år 2022 varit så här långt, vad kan vi säga? Helt fantastiskt!

Blickar vi framåt istället, och först direkt och alldeles nu, har vi nöjet att presentera detta årets sista och sjätte nummer av TASTE, vårt femtonde totalt. Vi gör här ett besök på Långholmens Hotell & Restaurang i Stockholm, tittar på jultraditioner, lär oss om rökt lax av Stefan Pålsson i Landskrona och en djupdykning, om ni ursäktar uttrycket, i Sveriges mesta glögg, Blossa. Allt kompletteras med klart lysande boktips, nyheter och bidrag från våra samarbetspartners. Återigen och som alltid en bra mix vi är mer än nöjda med.

Nåväl, och den längre framtiden? Den får vi möjlighet att återkomma till just då, i framtiden. Vi kan dock redan nu utlova intressanta artiklar på temat V som i Värmland och Västkusten. Plus så klart en hel del annat, vår lista över fantastiska ställen att besöka bara växer. För varje besök vi gör får vi i snitt fem tips på nya lysande personer, platser och producenter att skriva om. Det finns ingen brist på uppslag alltså. Nu är det hög tid att avsluta den här och årets sista ledare. Som alltid vill vi passa på att tacka alla er som på olika sätt bidragit till TASTE. Stort tack från oss alla till er alla och med en önskan om en god läsning.

Carl Wachtmeister
Chefredaktör

Länk till årets sjätte och sista nummer av TASTE Magazine:
TASTE Magazine – 2022 nummer 6