Styrelseledamöter

Fredrik Rumenius

Fredriks gastronomiska intresse började som 14 åring då han jobbade extra på NK Konfektyr. Där arbetade han till och från under 9 år.  Att få lära sig om choklad och hur den kan passa olika bra till olika drycker väckte hans intresse för mat och dryck …

Läs merFredrik Rumenius

Ingela Stenson

Affärsanalytiker och strateg, positionering, relevans, resultat Ingela har lång och bred erfarenhet av analys, kommunikation, PR och ledarskap.Hennes kommunikationsspecialitet är omplacering; höja både fenomen och människor från okänt till känt, från oordning till ordning, från negativ till positiv. När det gäller kommunikation och public relations använder hon …

Läs merIngela Stenson

Ella Nilsson

Ella är född i Storuman och engagerade sig tidigt för lokalproducerade råvaror. Hon arbetade länge som hemkonsulent hos Västerbottens läns hushållningssällskap och blev sedemera VD för Svensk Köttinformation. För en bredare allmänhet är Ella känd som TV-kock i Café Umeå och hon har även haft …

Läs merElla Nilsson

Carl Jan Granqvist

Fil Dr HC i Måltidskunskap vid Örebro Universitet, professor emeritus i Mältidskunst vid Stavanger Universitet, f.d. gästgivare vid Grythyttans Gästgivaregård, författare, kåsör och förekommer med vintips i P4 Extra Arbetar numera med att tillskapa ”Culinary Craft, Art heritage and Scince” under samlingsbegreppet Atitum ett europeiskt …

Läs merCarl Jan Granqvist

Barbro Henning

”Mat och dryck har varit en passion under större delen av mitt liv.  Vid sidan av mitt engagemang i Gastronomiska Akademiens och Måltidsakademiens Vänförening är jag också aktiv i den franska stekvändarorden Chaîne des Rôtisseurs. Genom min anställning på Vinkällaren Grappe har jag lärt mig en …

Läs merBarbro Henning

Christina Möller

Christina Möller har ägnat sitt liv åt mat, folkbildning och hälsa. Hon började på 60-talet som hushållslärare med fokus på näringslära, konsumentkunskap och praktisk matlagning. På 70-talet blev hon chef med ansvar att utveckla matlagningsmetoder och informera om mat och hälsa även för press och …

Läs merChristina Möller