SÖNDAG DEN 3 APRIL 2022 kl. 12.00 hålls Gastronomiska Akademiens sedvanliga belöningsutdelning med efterföljande lätt måltid i Riddarhuset, Riddarhustorget 10, Stockholm. I detta privatpalats, ägt av svensk adel och en av Europas vackraste ...
NU ÄR DET KLART MED VÅRENS GASTRONOMISKA HÖJDPUNKT Dagens glada nyhet! Nu har vi fått klart med Operakällarens nye kökschef Viktor Westerlind om arrangemanget för Vännerna. Välkomna den 5 maj kl 18 till en oförglömlig gastronomisk upplevelse. ...
Från den 19 januari – 6 februari står buffen uppdukad med exklusiva rätter tillagade av råvaror från Västerbotten. Västerbottenveckorna på Grand Hôtels Veranda genomförs för 31:e året. Ella Nilsson, matambassadör för sitt län, är värdinna och ...
MÅNDAG DEN 6 DECEMBER Vännerna hälsas välkomna till årets sista aktivitet MÅNDAG DEN 6 DECEMBER kl. 15.00-16.30 på Vinkällaren Grappe, Grevgatan 5, StockholmDen nya utgåvan av Gastronomisk kalender, den sextioandra i ordningen, presenteras av ...
TISDAG DEN 30 NOVEMBER Ostmästare Thomas Karlsson hälsar oss välkomna till Arla Unika i Östermalmshallen. Vi kommer under kvällen att få prova unika ostar, smör och passande champagne och sherry under ledning av Thomas Karlsson. På grund av ...
TORSDAG DEN 2 DECEMBER Ostmästare Thomas Karlsson hälsar oss välkomna till Arla Unika i Östermalmshallen. Vi kommer under kvällen att få prova unika ostar, smör och passande champagne och sherry under ledning av Thomas Karlsson.
I flera år har Vännerna haft förmånen att få träffa gastronomiska forskare på Kungl. Skogs- & Lantbruksakademien. I år har en forskaren Simon Ekström erhållit stipendium från Gastronomiska Akademiens Stiftelse. Han gjorde en kort populär ...
Matlagningskurser finns det många, men Stephan Rössner har inte bara skrivit en uppsjö kokböcker utan är också en engagerad föreläsare, som berättar roligt och informativt om gastronomi, kost, livsstil och hälsa. Han borde veta vad han talar om ...
Vad händer med vår syn på mat och våra matvanor i dessa tider när klimat/miljöfrågorna, hälsofrågorna och dessutom coronaepidemin dominerar debatten? Synen på mat och matvanor har förändrats kraftigt under den senaste tioårsperioden. Hur ska vi ...
Från den 18 januari – 9 februari ståd buffen uppdukad med exklusiva rätter tillagade av råvaror från Västerbotten. Västerbottensveckorna på Grand Hôtels Veranda genomfördes för 30:e året. Ella Nilsson, matambassadör för sitt län, är värdinna och ...