Blogg

Information från kansliet

KANSLIET: 070 283 33 77 telefontid tisdagar ojämna veckor kl. 10 till 12, övriga tider e-post eller telefonsvarare för korta meddelanden. Adress Vännerna, c/o Vinkällaren Grappe, Grevgatan 5, 114 53 Stockholm. E-post: vannerna@telia.com Bankgiro 5727-8335  www.akademierna.se

Povel Ramel på Hasselbacken

Povel Ramel hyllas med staty vid Cirkus och specialmeny på Hasselbacken den 31 maj 2023 Povel Ramel var en av Sveriges stora revyförfattare, tillika kompositör, pianist och underhållare. Den 31 maj avtäcker hans barn Lotta Ramel och Mikael Ramel en bronsstaty föreställande Povel utanför Cirkus. Detta …

Läs mer

TASTE magazine Nr 2, 2023

Alltid lika glad. Hade nöjet att för drygt 20 år sedan arbeta i ett av planetens något varmare länder. På vintern var det varmt med någon enstaka regnskur för att på våren gå mot ännu varmare väder som till sommaren byttes till bokstavligt talat ökenvärme. …

Läs mer

TASTE magazine Nr 1, 2023

Ibland är det enkla gott nog. Efter en lång mörk höst och vinter är man ett ganska lätt offer för allehanda vårkänslor. För egen del är de rätt sansade och bygger mest på iakttagelser i naturen. En flock återvändande tofsvipor på fältet, en snödroppe eller …

Läs mer

TASTE magazine Nr 6, 2022

Att vända blad. Så här i slutet på året brukar man ju inte sällan passa på att blicka såväl framåt som bakåt i tiden, på allt som hänt och allt man hoppas och planerar ska hända. När det gäller framåt kan man också använda lite …

Läs mer

Ordföranden har ordet

Bästa Gastronomiska Vänner! Välkommen till vårens aktiviteter med Vännerna. Vi planerar att under vinter/våren  erbjuda en rad intressanta och välsmakande möten. Västerbottensveckorna på Grand Hotell. Som medlem i Vännerna blir du inbjuden till en välkomstdrink. Ella Nilsson är som vanligt värdinna. I februari arrangerar vi …

Läs mer

TASTE magazine Nr 5, 2022

Favoriten är här igen! Hösten är en av mina absoluta favorittider på året. Det är skördetid, naturen skiftar färg, luften blir kallare och höstrusket infinner sig. Man får också flytta in igen efter en sommar ute och där öka mys- och trivselfaktorn med brasor och …

Läs mer

TASTE magazine Nr 4, 2022

Odlingens ironi… I år växer det ett veritabelt hav av gröna ärtor precis utanför staketet runt den södra delen av redaktionen. Det är lite av en premiär för vår granne som nu blivit godkänd för denna som vi förstår lite mer ömtåliga gröda. Det var …

Läs mer

TASTE magazine Nr 3, 2022

Tackar som frågar… Det är en smula hektiskt nu, så här när pandemin till synes klingat ut. Eller i alla fall glömts bort. Det är en smula ovant att planera längre en bara en vecka framåt. Om man till det lägger det uppdämda sociala behovet …

Läs mer

TASTE magazine Nr 2, 2022

Våren kommer ändå! Knappt har vi lämnat pandemin innan vi kastas in i nästa hemskhet, kriget i Ukraina. Där Covid tidigare dominerade är det nu bomber och våld. Till saken hör att närheten till kriget gör sitt till, det blir svårt att blunda för det. …

Läs mer

TASTE magazine Nr 1, 2022

En återkomst att glädjas över… Under åren har det blivit en och annan ledare i olika forum. För årets första alster är temat nästan alltid detsamma, ljuset. Innan pandemin handlade det ofta om glädjen att dagsljuset åter var på gång efter en lång och mörk …

Läs mer