Blogg

TASTE magazine Nr 6, 2021

Tomten jag vill ha en riktig jul! Så är det dags igen, jul och nyår. Storhelgerna kommer ju varje år så i sig ingen överraskning. Men med pandemin i åtanke så undrar man ju lite. Hur blir det i år? Tills alldeles nyss bra som …

Läs mer

This file is licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license. Attribution: Johan Fredriksson

MÖTE MED GASTRONOMISKA FORSKARE

TISDAG DEN 16 NOVEMBER kl. 16.00 – 20.00 Plats: Kungl. Skogs-och Lantbruksakademien, Drottninggatan 95 B, Stockholm Den Gastronomiska stiftelsen utlyser varje år stipendier inom ämnet Gastronomi. I flera år har Vännerna haft den exklusiva förmånen att få träffa gastronomiska forskare på Kungl. Skogs- & Lantbruksakademien. …

Läs mer

TASTE magazine Nr 5, 2021

Lökigt värre – en gul historia I detta numret av Taste kan vi glädja oss åt att lära oss mer om lök, åka till Wallby Säteri utanför Vetlanda, läsa om Sveriges bästa lufttorkade skinkor och höstrusta våra humidorer. Till de nyheter från våra samarbetspartners plus …

Läs mer

TASTE Magazine Scandinavia - 2021 nummer 4

TASTE magazine Nr 4, 2021

Jämtland – dubbelt upp. Hoppas ni alla har en god sommar oavsett om den tillbringas med arbete, ledighet eller en lagom blandning. Har nöjet att översända ett av våra kortare mellannummer av TASTE. De utgör också redaktionens så kallade i-landsproblem, dvs för att få med …

Läs mer

TASTE Magazine Scandinavia - 2021 nummer 3

TASTE magazine Nr 3, 2021

Östersund och Jämtland – en region i framkant. I TASTE 2021 nummer 3 kan ni bland annat läsa om våra samarbetsparners, tävlingar, smörgåstårtan – älskad och hatad, Vardagslix i Övik, TASTE på tur och lite till. Vi önskar er en glad sommar och en i …

Läs mer

SAMTAL MED SILVERMEDALJÖREN LISA LEMKE

Möt Gastronomiska Akademiens Silvermedaljör i ett samtal med Ingela Stenson på Youtube Ung halländsk matprofil –  tevekock, kokboksförfattare och föreläsare. Lisa har medverkat i TV- programmen Historieätarna, Sommarkväll, Grillmästarna, Sverigeresan, Mitt Kök och varit programledare i ”Timjan, tupp och tårta” 2018 och 2019. Startade för …

Läs mer

TASTE Magazine Scandinavia - 2021 nummer 2

TASTE magazine Nr 2, 2021

Allt om japanska knivar… Vi har nu nöjet att bifoga TASTE 2021 nummer 2. Lite kortare nummer med artiklar, reportage, nyheter och en och annan krönika. I tidningen kan ni bland annat vässa era kunskaper om japanska knivar, läsa om restaurang Guldkant i Västervik, Studio …

Läs mer

Europeisk-, Nordisk- och Svensk gastronomis bakgrund och framväxt

Cajsa Warg fyller 318 år!

Kära vänner med gastronomi i fokus, Med anledning av födelsedagen bjuder Cajsa Warg Akademien in till ett webbinarium om, Europeisk-, Nordisk- och Svensk gastronomis bakgrund och framväxt, den 23 mars 2021, kl. 17:00 – 18:00 via akademiens Youtube-kanal, https://youtu.be/UIvqQnXIFXQ. Cajsa Warg Akademien är en regional …

Läs mer

TASTE Magazine Scandinavia - 2021 nummer 1

TASTE magazine Nr 1, 2021

Bästa Gastronomiska Vänner! Nu kommer årets första Taste Magazine Scandinavia. En lagom blandning av artiklar om upplevelser, producenter och folkbildning. Årets första nummer fyllt av allehanda intressanta artiklar. Ur innehållet – Toscana på skånska, Slottsholmen Västervik, lär er om ägg och potatis, partnersidor och en …

Läs mer

SAMTAL MED GULDMEDALJÖREN PER BENGTSSON, PM & VÄNNER

Möt Gastronomiska Akademiens Guldmedaljör i ett samtal med Jan Sterner på Youtube Per Bengtsson låter oss följa med på sin 29-åriga resa med sitt gastronomiska livsverk, PM & Vänner i Växjö. Han delar med sig av inspiration och kunskap av vilka han drivs i sin …

Läs mer