Styrelse

Ingela Stenson

Affärsanalytiker och strateg, positionering, relevans, resultat Ingela har lång och bred erfarenhet av analys, kommunikation, PR och ledarskap.Hennes kommunikationsspecialitet är omplacering; höja både fenomen och människor från okänt till känt, från oordning till ordning, från negativ till positiv. När det gäller kommunikation och public relations använder hon …

Läs mer

Ella Nilsson

Ella är född i Storuman och engagerade sig tidigt för lokalproducerade råvaror. Hon arbetade länge som hemkonsulent hos Västerbottens läns hushållningssällskap och blev sedemera VD för Svensk Köttinformation. För en bredare allmänhet är Ella känd som TV-kock i Café Umeå och hon har även haft …

Läs mer

Charlotte Birnbaum

Jag heter Charlotte Birnbaum och jag skriver om mat med tyngdpunkt på gastronomisk historia. Jag har skrivit fyra egna böcker och jag är redaktör för en bokserie med titeln On the Table, som utkommer på Sternberg Press (Berlin/NewYork). Hittills har fyra volymer utkommit, två till är …

Läs mer

Carl Jan Granqvist

Fil Dr HC i Måltidskunskap vid Örebro Universitet, professor emeritus i Mältidskunst vid Stavanger Universitet, f.d. gästgivare vid Grythyttans Gästgivaregård, författare, kåsör och förekommer med vintips i P4 Extra Arbetar numera med att tillskapa ”Culinary Craft, Art heritage and Scince” under samlingsbegreppet Atitum ett europeiskt …

Läs mer

Barbro Henning

”Mat och dryck har varit en passion under större delen av mitt liv.  Vid sidan av mitt engagemang i Gastronomiska Akademiens och Måltidsakademiens Vänförening är jag också aktiv i den franska stekvändarorden Chaîne des Rôtisseurs. Genom min anställning på Vinkällaren Grappe har jag lärt mig en …

Läs mer

Christina Möller

Christina Möller har ägnat sitt liv åt mat, folkbildning och hälsa. Hon började på 60-talet som hushållslärare med fokus på näringslära, konsumentkunskap och praktisk matlagning. På 70-talet blev hon chef med ansvar att utveckla matlagningsmetoder och informera om mat och hälsa även för press och …

Läs mer