
Årets belöningshögtid äger rum i Bernadottebiblioteket på Stockholms Slott med efterföljande middag på Bank Hotel, Arsenalsgatan 6. Högtiden och middagen sker i närvaro av H.M. Konungen Carl XVI Gustaf.
Läs mer
För 36:e året dukas Västerbottenbuffén upp på Grand Hotels Veranda. Boka via Grand Hotel.
Läs mer
Mikael Mölstad guidar oss genom en provning av fem svenska viner.
Läs mer
Varmt välkomna till en unik provsmakning i mat- och köttemplet ERTH en trappa ner i Hötorgshallen! Möt tre välmeriterade kockar med erfarenheter från Gondolen, Sturehof, Operakällaren och Urban Deli, nu basar de i Hötorgshallens fantastiska kök.
Läs mer
Välkommen till lansering av Gastronomiska kalender inför år 2026 i Vinkällaren Grappe, Grevgatan 5 den 24 november 14-16!
Läs mer
Välkomna till Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien. Årets tema är ”Måltidens betydelse i svenskt kulturliv” och vi får möta de nya stipendiaterna om berättar om sin kommande forskning.
Läs mer
Som medlem i Gastronomiska Vännerna GMV är du välkommen med tips om någon du tycker förtjänar Gastronomiska Akademiens belöningar.
Läs mer
Möt Jonas Lagerström – en av våra mest meriterade och utmärkelsetyngda stjärnkockar. Vännerna har nu fått förmånen att boka hela Celeste den 23 september.
Läs mer
Årsmötet hålls i en separat lokal på Villa Foresta, där vi efter sedvanliga förhandlingar får lyssna till Charlotte Birnbaum, Gastronomiska Akademien tallrik nr 9.
Läs mer
Vännerna startar säsongen med att äta kräftor på Sturehof. På allmän begäran från Vännerna äter vi nu kräftor i Sturehofs salonger onsdag den 20 augusti kl. 18.00
Läs mer.png)
Runda av påskfrossan med en gedigen vårlunch tillsammans med Paul Svensson på Rosendals trädgård 22 april.
Läs mer
Mitt på Tegelbacken ligger en pärla till restaurang med Markus Aujalay som krögare och den 26 mars är vi från Vännerna välkomna till en riktigt härlig vårlig matupplevelse!
Läs mer
I det vackra Bohuslän ligger Västkustens pärla, Slussens Pensionat, där David Lundqvist, Årets Kock 2018, är kock och delägare.
Läs mer
Nyfiken på gin? Mängden ginsorter exploderar och inte minst svenskt gin, som nu väcker stor och berättigad uppmärksamhet både här hemma och i världen.
Läs mer
Vi avnjuter en läcker tvårätters lunch med möjligheter att välja till från dessertvagnen. Tommy är på plats och svarar på v ordf Jan Sterners näsvisa frågor.
Läs mer


