Information från kansliet
Adress Vännerna, c/o Vinkällaren Grappe, Grevgatan 5, 114 53 Stockholm. E-post: vannerna@akademierna.se Bankgiro 5727-8335 www.akademierna.se
Adress Vännerna, c/o Vinkällaren Grappe, Grevgatan 5, 114 53 Stockholm. E-post: vannerna@akademierna.se Bankgiro 5727-8335 www.akademierna.se
Årsmötet hålls i en separat lokal på Villa Foresta, där vi efter sedvanliga förhandlingar får lyssna till Charlotte Birnbaum, Gastronomiska Akademien tallrik nr 9. Läs mer och anmäl dig
Runda av påskfrossan med en gedigen vårlunch tillsammans med Paul Svensson på Rosendals trädgård 22 april.
I det vackra Bohuslän ligger Västkustens pärla, Slussens Pensionat, där David Lundqvist, Årets Kock 2018, är kock och delägare. David har tagit fram en exklusiv måltid speciellt komponerad för Vänföreningen. Utöver middag kommer Adriaan van de Plasse och föreläser om ”Ostron & Havets läckerhet” Läs …
Och inte vilken gin som helst utan världens mest prisbelönta gin, nämligen Hernö Gin! Nyfiken på gin? Mängden ginsorter exploderar och inte minst svenskt gin, som nu väcker stor och berättigad uppmärksamhet både här hemma och i världen. Läs mer och anmäl dig
Mitt på Tegelbacken ligger en pärla till restaurang med Markus Aujalay som krögare och den 26 mars är vi från Vännerna välkomna till en riktigt härlig vårlig matupplevelse!Köket är svenskt-franskt och vi kommer att bli serverade tre mellanrätter och en dessert. Menyn är just nu …
Nåja, vad som är budgetpris kan alltid diskuteras. Men det är definitivt lägre än på tvåstjärniga Aira på Djurgården. Hur som helst är du välkommen till en fantastisk lunch med Tommy Myllymäki i klassiska Bobergs matsal (högst upp i NK). Vi avnjuter en läcker tvårätters …
Alltid lika glad. Hade nöjet att för drygt 20 år sedan arbeta i ett av planetens något varmare länder. På vintern var det varmt med någon enstaka regnskur för att på våren gå mot ännu varmare väder som till sommaren byttes till bokstavligt talat ökenvärme. …
Ibland är det enkla gott nog. Efter en lång mörk höst och vinter är man ett ganska lätt offer för allehanda vårkänslor. För egen del är de rätt sansade och bygger mest på iakttagelser i naturen. En flock återvändande tofsvipor på fältet, en snödroppe eller …
Bästa Gastronomiska Vänner! Välkommen till höstens aktiviteter med Vännerna. Vi planerar att under hösten/vintern erbjuda en rad intressanta och välsmakande möten. Ostron på Melanders, 22 oktNils Molinder guidar oss bland många ostronsorter. Nils har skrivit fyra nya böcker skaldjur, fisk, ostron och sill och strömming …
Odlingens ironi… I år växer det ett veritabelt hav av gröna ärtor precis utanför staketet runt den södra delen av redaktionen. Det är lite av en premiär för vår granne som nu blivit godkänd för denna som vi förstår lite mer ömtåliga gröda. Det var …